Basisopleiding pedagogisch medewerker kinderopvang

1 Ding weet je zeker, je hebt affiniteit met kinderen maar je weet nog niet zeker of het werken met kinderen je toekomst is.

 

Binnen het beroep pedagogisch medewerker kinderopvang begeleid je kinderen op een kinderdagverblijf een peuterspeelzaal of een buitenschoolse opvang. Je verzorgt ze, zorgt voor een veilig pedagogisch klimaat en organiseert activiteiten. 

 

Doelgroep: iedereen die zich wil oriënteren op het werk pedagogisch medewerker kinderopvang, er is geen specifieke vooropleiding voor nodig.

Doel:
Kennis overbrengen, vaardigheden oefenen en werken aan de beroepshouding van de pedagogisch medewerker

Wat komt aan bod:
Module Kijk op kinderen
Module Activiteitgericht werken
Module Verzorging
Module Veiligheid en gezondheid

Resultaat:
Na afloop van de opleiding heb je een goed beeld of het vak pedagogisch medewerker kinderopvang iets voor je is. Je krijgt een PW-academie certificaat en een onderbouwing van de gevolgde modules die je bij inschrijving op een ROC of particuliere opleider vrijstellingen van onderwijs zouden kunnen opleveren. De opleiding sluit aan bij het kwalificatiedossier pedagogisch werk.

Elke module kan schriftelijk gevolgd worden met feedback op afstand van een bevoegd docent. Dit maakt studeren in je eigen tempo mogelijk.  
Duur van de opleiding: gemiddeld acht - tien maanden

Je krijgt eens per twee maanden een mail met de klassikale bijeenkomsten die je kunt volgen deze zijn niet standaard bij de opleidingsprijs inbegrepen maar kun je tegen vergoeding bij boeken. In deze klassikale bijeenkomsten train je vaardigheden en oefen je met de reeds bestudeerde theorie.

Prijs: PW Academie levert de huiswerk-docent en het lesmateriaal alles voor een all-in prijs van €620,00 (incl. BTW)

 

Kwalificatie: Certificaat basisopleiding pedagogisch medewerker kinderopvang