Management in de kinderopvang

Schuilt er een manager of leidinggevende in jou?

Om als locatiemanager of locatieverantwoordelijke in de kinderopvang aan de slag te kunnen moet je kunnen manager en een leider zijn. Wil je weten of er een manager of leidinggevende in je schuilt, schrijf je dan in voor deze cursus. Bij voldoende aanmeldingen gaat deze cursus door. 


In drie lesdagen nemen wij de cursisten mee naar de wereld van de manager in de kinderopvang. 

De docent heeft zelf meer dan 20 jaar ervaring als leidinggevende en manager in de kinderopvang en het onderwijs en deelt met passie haar enthousiasme voor het vak met de deelnemers.

Deze cursus is voor organisaties te boeken voor groepen maar ook voor individuele cursisten.

De cursus bestaat uit 3 lesdagen van 6 uur (exclusief pauze). Kosten per deelnemer zijn €595,00 inclusief BTW excl. reiskosten. De cursus gaat door bij een minimale deelname van 6 cursisten. Heeft u mensen in uw organisatie die potentie hebben zich te ontwikkelen in een functie als locatie-manager maar twijfelen zij of het vak iets voor hun is? Deze cursus geeft ze een reëel beeld.

Lesdag 1

Op de eerste lesdag nemen we een kijkje in de wereld van de locatie-manager en maken we mee wat er op een dag van een manager voorbij komt. Tijdens deze dag pikken we gelijk wat theorie op van de wet- en regelgeving, gebouwbeheer, financiën,  marketing en communicatie en facilitaire zaken. Na afloop van de dag heb je zicht op wat er bij komt kijken om als manager in een kinderopvang werkzaam te zijn.

Lesdag 2

Op de tweede lesdag staat het werken als leidinggevende centraal. Aan de hand van theorie zoomen we in op het werken met kinderen, ouders en medewerkers, we kijken naar het HR beleid. Van daaruit zoomen we in op jouw leiderschapsstijl en wat je hierin nog te ontwikkelen hebt. Aan de hand van praktische casussen leer je de theorie aan de praktijk te koppelen. Na afloop van de lesdag heb je zicht op je eigen leiderschapsontwikkeling.

Lesdag 3

De derde lesdag kijken we naar de verbindende componenten binnen het werk; de pedagogiek, welke onderlegger gebruik je in je managementstijl of hoe ontwikkel je je verder als leidinggevende. En hoe houd je in de huidige tijd de kinderen en de ouders centraal. Daar doen we het immers voor. Met handige tips en tricks ga je de deur uit. En hopelijk met net zo veel enthousiasme om je verder te ontwikkelen in het vak als de docent ;-).